Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

RAJZ- ÉS FOTÓPÁLYÁZAT 2010

 

 

 

Első alkalommal szervezte meg a Ságvárért Egyesület a

MEGALÖSZÖLŐ-LÖSZÖLŐ-TÖKÖLŐ

túrához kapcsolódó rajz- és fotópályázatot.

 

 

Célunk az volt, hogy a célbaérkezéskor elmesélt történetek, a rengeteg élmény és a megcsodált táj valamilyen formában láthatóvá váljon. Kértük a túrázókat, fotózzák le, rajzolják meg a legjobb pillanataikat! Az ígéret, a lelkesedés nagy volt.

Emiatt fogadtuk meglepődve a kevés pályázatot. Keressük az okait. Talán az egyik az lehet, hogy a mai kor emberének hosszadalmas a postai továbbítás. A jövőben ezen változtatni fogunk.

Néhány mondat az idei pályamunkákról:

A témaválasztás megfelelt a kiírásnak, a teljesítménytúrán résztvevőket ábrázolják. Felismerhetőek a helyszínek: a Bujó-lik, Bögöcse, a tizenkettes szoba a gyertyáival, a Képes fa, vagy a löszfal határolta utak. Az utabbi kettőt lefestő pályázónál mutatkozik meg a magas technikai tudás. Beszédesek a többiek rajzai is. Részletesen ábrázolták a hátizsákos túristákat, a csapattal, kutyával vagy egyedül gyaloglókat. Ha megfáradtak a frissitő állomásokon leültek és megpihentek, de ha kellett lendületesen rótták útjukat. Figyeltek a környék növény- és állatvilágára is. A pályázók tökéletesen visszaadták a Löszölő-Tökölő hangulatát.

 

A három tagú zsűri arany, ezüst és bronz minősítést osztott ki.

 

A beérkezett pályamunkákat a Képgalériában lehet megtekinteni!

 

 

Köszönünk minden pályamunkát! A díjazottaknak az oklevelet és az ajándékot személyesen vagy postán juttatjuk el.

 

A Ságvárért Egyesület mindenkit szeretettel vár a 2011. évi túrán!

 

A mappában található képek előnézete Löszölő Tökölő Pályázat